top of page
DE WEBSITE WORDT MOMENTEEL NOG BIJGEWERKT · DE WEBSITE WORDT MOMENTEEL NOG BIJGEWERKT · DE WEBSITE WORDT MOMENTEEL NOG BIJGEWERKT
DE WEBSITE WORDT MOMENTEEL NOG BIJGEWERKT · DE WEBSITE WORDT MOMENTEEL NOG BIJGEWERKT · DE WEBSITE WORDT MOMENTEEL NOG BIJGEWERKT
Het One Minute Festival vond plaats op donderdag 20 juni 2024 in De Centrale te Gent, gelegen aan Ham 70, 9000 Gent.

Het One Minute Festival vond plaats op donderdag 20 juni 2024 in De Centrale te Gent, gelegen aan Ham 70, 9000 Gent.

WINNAARS 2024

HERBEKIJK DE LIVESHOW

AWARDS

STORY

Eén minuut is kort, zeker in video. Daarom is het van uiterst belang dat je goed afbakent HOE je je verhaal wil vertellen. Een aangrijpend verhaal is sowieso al niet evident. Maar het is juist de jonge videograaf die dat op 60 seconden zijn publiek kan meenemen van begin tot einde, die de prijs verdient voor STORY.

AUDIO

Een adembenemende video raakt natuurlijk meer dan alleen het zintuig ‘zicht’. Zo moet je ook de oren bekoren! Geluid boort zich een weg naar het onbewuste en neemt je publiek mee op een rollercoaster van emoties. En de videograaf die meester is van zijn klankbord, maakt kans op de prijs voor AUDIO.

HUMOR

Van gnifelen tot Bulderlachen van slapstick tot sarcasme. Humor kent veel vormen, maar is ook zeer subjectief. En toch zijn er die video’s die de code gekraakt hebben en hun kijkers volledig meenemen met een glimlach als gevolg. Het is dan ook de grappigste video die de prijs krijgt voor HUMOR.

MOTION

Het is één kunst om de tastbare wereld in beeld te brengen met de camera, maar het is een heel andere discipline om te vertrekken vanuit het niets. De wereld van motion graphics is er eentje van pure creativiteit. Van niets komt iets, en dat iets komt tot leven door de gegeven beweging. De prijs van MOTION gaat dan ook naar de persoon die het best hun creatieve ziel in beweging krijgt.  

CINEMATOGRAFIE

Beelden moeten appetijtelijk zijn, maar vooral ook zorgvuldig worden afgewerkt. Zowel belichting en decor als cameravoeringen spelen een rol in het creëren van een sfeervol en geloofwaardig shot. De prijs van CINEMATOGRAFIE gaat daarom natuurlijk naar de jonge maker die de taal van beeld en klank het best beheerst. 

GRAND PRIX DU JURY

Een video bestaat uit verschillende facetten. Maar wanneer alle elementen samenkomen tot een coherent geheel, dan kunnen we spreken van een meesterwerk. En wie is er beter geschikt om daarover te beslissen dan meesters van het vak? De juryleden kiezen voor de beste video op alle vlakken en beslissen zo wie er gaat lopen met de eer en de GRAND PRIX DE JURY.

PUBLIEKSPRIJS

Bij deze prijs is het aan JOU! Jij kan mee beslissen wie er gaat lopen met de grote publieksprijs. Het enige dat je daarvoor moet doen is aanwezig zijn op 20 juni in de centrale, om te stemmen op jouw favoriet. Kom zeker langs en maak het verschil!

bottom of page